NAPBS APAS AGM Conference 2019

Schedule of Events

Schedule is subject to change and additional detail will be released prior to the meeting.

Thursday, November 7

TIME

DISCUSSION AREA

DURATION

8.45AM – 9.00AM

Meet & Greet Member / Tea Coffee

 15 min

9.00AM -10.00AM

PBSA Business

Chair Welcome and Introduction - Summa McCosker

10 min

PBSA Executive Director Address, Globalisation - Melissa Sorenson

10 min

Treasurer Report – Shakil Gour

5 min

Committee Reports

  • Education Committee – Shania Shoukat
  • Membership / Communications – Chetan Desai
  • Conference Committee – Mario Perumal
  • Australian Committee – Craig Sharp

20 min

Announcement of 2020 Council Leadership

5 min

Incoming Chair Address – Milo Zhou

10 min

10.00AM – 10.45AM

Global Accreditation

Melissa Sorenson

PBSA Executive Director

Kerstin Bagus

Chief Knowledge Officer, NetForce Global

45 min

10.45AM – 11.00AM

MORNING TEA (snack provided)

15 min

11.00AM – 12.00PM

IDENTITY THEFT

Anne Wooding-Giles

Assistant Registrar, Identity Security, NSW Registry of Births Deaths & Marriages

60 min

12.00PM – 1.00PM

AI: RPA, ML, NLP...Understanding the Alphabet Soup and its Implications for your Business

Andy Hellman, CIPP/E, CIPM, FIP

VP, International Operations, accurate

60 min

1.00PM – 2.00PM

LUNCH (lunch provided)

60 min

2.00PM – 3.00PM

KEY NOTE SPEAKER

KERRI POTTHARST

Kerri Pottharst is one of Australia’s most well known and well-loved athletes – a triple Olympian with two Olympic medals, Kerri spent 22 years competing in a sport she loves. 

60 min

3.00PM – 4.00PM

Australian Criminal Records

Craig Sharp

General Counsel, CV Check Ltd

Martin Lazarevic

General Manager, National Crime Check

60 min

4.00PM – 4.15PM

TEA BREAK (snack provided)

15 min

4.15PM – 5.15PM

DATA PRIVACY MILESTONES (PANEL DISCUSSION)

  • Moderator - Elizabeth Fitzell
  • Americas and Europe (GDPR) - Kerstin Bagus and Andrew Hellman
  • India - Shakil Gour
  • Australia and New Zealand - Leah Egginton

60 min

6.00PM – 10.00PM

COCKTAIL DINNER PARTY hosted by PeopleCheck

 

 

Friday, November 8

TIME

DISCUSSION AREA

DURATION

09.00AM – 10.00AM

Cyber Security

Simran Gambhir

Director, Payatu Pty Ltd

60 min

10.00AM – 11.00AM

Industry market trends - Where did we come from and where are we going?

Kerstin Bagus

Chief Knowledge Officer, NetForce Global

Andrew Hellman

VP, International Operations, accurate

60 min

11AM - 11.15AM

MORNING TEA (snack provided)

15 min

11.15AM – 12.00PM

Digitalizing Background Screening

Kannan Chettiar

Managing Director, Avvanz

45 min

12.00PM – 12.45PM

Global Screening Complexity Index

Shakil Gour

Neeyamo, Inc

45 min

12.45PM – 2.45PM

LUNCH + COUNCIL LEADERSHIP MEETING (lunch provided)

120 min

2.45PM – 3.00PM

PBSA Goals 2020

Facilitated by Kannan Chettiar

15 min

3.00PM – 3.45PM

APAC Council Committee Meetings

  • Education Committee
  • Membership/Communications Committee
  • Conference Committee
  • Australian Committee

45 min

3.45PM – 4.00PM

PBSA Business Round-Up

15 min

5.00PM-9.00PM

SUNSET HARBOUR CRUISE & BBQ

Leaving from Kings Street Wharf #6

Please arrive at least 15 minutes early as the boat can only be at the wharf for a short time – we don’t want you to miss the boat!

Separate registration is required for this event and places are limited; to confirm your attendance, please contact conference@thepbsa.org.